Около 18:30 ч. на ГКПП Кулата е била задържана Елена Удря,

...
Около 18:30 ч. на ГКПП Кулата е била задържана Елена Удря,
Коментари Харесай

Бивша румънска министърка е била задържана у нас за 72 чaса

Около 18:30 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " е била задържана Елена Удря, някогашен министър, наказан за корупционно закононарушение през 2010-2011 година в Румъния. Това разгласи представителят на прокуратурата Сийка Милева. Образувана е прокурорска кореспонденция в Окръжна прокуратура - Благоевград, наблюдаващият прокурор е постановил искане за задържане за 72 часа. Предстои Окръжният съд да насрочи намерено правосъдно съвещание. Предаването на Удря на румънската страна би трябвало да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в действие на правосъдно решение. Българските и румънските управляващи са в непрекъснат контакт, българската страна е уверила, че процедурата ще бъде осъществена оптимално бързо.

На 7 април беше публикувана информацията, че Главна дирекция " Национална полиция " е задържала някогашната румънска министърка Елена Удря в България. Тя е наказана на 6 години затвор за корупция. Окончателната присъда на Удря е прочетена от Върховния съд в Букурещ през днешния ден. По същото време Елена Удря е била в България и след издаването на заповед за влезнала в действие присъда е задържана.

Милева разяснява и информацията за заплашителния есемес, изпратен до кандидата за шеф на Българска народна банка и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански. По случая се е самосезирала Софийската районна прокуратура, която е упълномощила на Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция.

По мотив информацията за ударен от служител на реда турски водач, прокуратурата ще търси подпомагане от посолството на Турция, с цел да бъде разпитан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР